četvrtak, 6. rujna 2012.

Fondan s medom umjesto glukoze

Dugo sam vremena htjela praviti fondan, ali nisam nigdje mogla naći glukozu... Onda sam otkrila recept sa medom, koji je savršen... Sastojci su:
1 kg šećera u prahu
140 gr meda
12 gr želatine
60 gr vode
35 grama margarina / maslaca
600 gr šećera u prahu prosijati u veliku posudu. Želatinu natopiti u vodi i ostaviti da odstoji 10-ak minuta. U želatinu dodati margari i med i staviti da se prokuha dok se sve ne otopi. Kada se smjesa rastopila doda se u posudu sa šećerom u prahu, i zamjesi se tijesto. Polako se dodaje ostatak šećera u prahu. Ako mijesite rukama namažite ih margarinom za kolače, neće se lijepiti smjesa na njih. Ja prvo izmiksam mikserom sa kukama za tijesto, i kasnije samo izradim rukama.
Ova je masa idealna za prekrivanje torti, pravljenje figurica i cvijeća, a nije uopće skupa.
Evo nekoliko mojih radova sa ovim fondanom :)





Nema komentara:

Objavi komentar